Beograd iz ugla turista

Prestonicu Srbije godišnje poseti približno 800.000 turista iz drugih gradova Srbije, država iz regiona i celog sveta. Većina turista dolazi u turističku posetu Beogradu, a određeni broj njih dolazi iz poslovnih ili zdravstvenih razloga. Pitali smo se kakve utiske ostavlja turizam u Beogradu kod turista. 

Kako izgleda Beograd iz ugla jednog turiste?

Srdačni ljudi

Srpski narod je nadaleko poznat kao izuzetno srdačan i gostoljubiv narod. Istina je da stanovnici Beograda posebno vole turiste i rado će im pomoći kada god im je to potrebno. Turisti se često oduševe kada im konobari preporuče koje srpske specijalitete treba da probaju ili ih neko od Beograđana uputi ka najlepšim znamenitostima Beograda. Turisti mogu od svakog čoveka očekivati da im pomogne. Ugostitelji posebno vode računa o tome da se gosti osećaju prijatno i posebno, pa je usluga u hotelima, restoranima i kafićima na zavidnom nivou.

Odlična hrana

Turizam u Beogradu ne bi bio toliko atraktivan da nije domaćih specijaliteta. Restorani u centru grada se ubrajaju među restorane sa dugom tradicijom postojanja i danas služe tradicionalna srpska jela. Turistima je posebno zanimljivo da probaju roštilj, svinjsko i jagnjeće pečenje, ali i teletinu ispod sača. Nikome ne može promaći domaće pecivo niti kolači pravljeni po starim tradicionalnim receptima. 

Srbi imaju naviku da obilato poslužuju svoje goste što je mnogim evropskim turistima neobično. Uz svako jelo konobar će preporučiti domaću rakiju ili vino domaće prozvodnje što mnogi turisti do sada nisu imali prilike da probaju.

Istorijske znamenitosti

Turizam u Beogradu se često odnosi na obilazak velikih kulturoloških i istorijskih znamenitosti Beograda. Tako simbole grada čine Kalemegdan i Beogradska tvrđava, Hram Svetog Save, Avalski toranj i Gardoš kula. Osim toga, na svakom koraku se u Beogradu može pronaći zgrada posebne istorijske važnosti kao što je Kolarčeva zadužbina, Kapetan-Mišino zdanje ili Palata Albanija. Svaki park, svaka ulica i spomenik kriju deo istorije Beograda i svedoče kako se grad razvijao ka urbanoj i modernoj prestonici.

Nije jednostavno odlučiti se za svega nekoliko znamenitosti koje treba obići. Zbog toga mnoge turističke agencije organizuju dugačke pešačke ture kako bi se turisti upoznali sa istorijom prestonice. Posebno su zanimljive podzemne ture, jer se ispod Beograda krije čitav neistraženi podzemni grad sa pećinama i katakombama. Kako Beograd leži na rekama i ušću Save u Dunav, turisti mogu brodom obići i taj deo grada.

Spoj tradicionalnog i modernog

Tržni centri i poslovni kompleksi čine veliki deo modernog dela Beograda. Na Novom Beogradu postoji nekoliko velikih tržnih centara gde turisti odlaze u kupovinu. Poslovni centri i veliki kompleksi se neprestano grade, jer se na Novom Beogradu otvaraju poslovnice svetskih poznatih kompanija i banaka. 

Tržni centri pored prodavnica imaju bioskope i igraonice za decu i odrasle. Deca mogu igrati kompjuterske igre, dok odrasli mogu odigrati partiju bilijara, kuglanja i stonog tenisa.

Vesela atmosfera

U koji god objekat da uđete budite sigurni da ćete čuti muziku. Bilo da je puštena sa radija ili neko svira uživo, atmosfera je uvek vesela. Srpski pevači su poznati širom sveta, pa tursti tokom svog boravka rado odlaze na koncert ili nastup neke zvezde. Pored toga, turisti mogu provesti prijatno veče u kafićima sa živom muzikom ili tokom večere uživati u zvuku tamburaša u Skadarskoj ulici.

Bogat noćni provod

Noćni provod predstavlja najbolji turizam u Beogradu. Noćni život u Beogradu je poznat širom sveta zbog čega mnogi turisti tokom leta posećuju Beograd. Tokom zime su otvoreni noćni klubovi u kojima nastupaju poznati pevači i gostujući di džejevi iz insotranstva. Leti se provod seli na splavove na reci. Veliki deo provoda imaju i tradicionalne srpske kafane, koje su se prilagodile modernim vremenima i puštaju aktuelnu muziku.

Beograd nudi sadržaj za svaki uzrast

Dobra vest je da se u Beogradu tokom cele godine nešto dešava, pa je zbog toga zaslužio epitet grada koji nikada ne spava. Retko se može dogoditi da prođe dan bez nove izložbe, promocije knjige, premijere filma ili igrane predstave. Svako može pronaći zabavan sadržaj za sebe i zasigurno nikome neće biti dosadno.

Šta je Vama omiljeno kada je Beograd u pitanju?


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd