Najposećeniji tržni centri u Beogradu: Preporuka za top 3 šoping centra

Beograd je fantastičan primer grada koji spaja staro i moderno - velike kulturološke znamenitosti i tekovine modernih evropskih trendova, a to su veliki tržni centri. Knez Mihailova ulica je verovatno najbolji primer, jer se preko puta Kalemegdana i Beogradske tvrđave nalazi novoizgrađeni luksuzni tržni centar  “Rajićeva Shopping Center”. Tržni centri u Beogradu su veoma posećena mesta, jer su otišli korak dalje i posetiocima, pored standardne ponude prodavnica svetskih brendova, ponudili i vrhunski opremljene bioskope, restorane i igraonice za decu.

U tržnim centrima u Beogradu možete pronaći sve što Vam padne na pamet - od odeće, obuće, nameštaja, kozmetike, knjiga pa sve do autoškole, tehnike i tehnologije, teretane i frizerskih salona. Građeni po uzoru na velike tržne centre u evropskim gradovima, tržni centri koji se nalaze u Beogradu ne zaostaju za njima. Predstavljamo Vam listu 3 najposećenijih tržnih centara u gradu. Ukoliko razmišljate da posetite Beograd zbog kupovine, na ovom mestu se možete informisati o nekim popularnim šoping centrima.

Tržni centri u Beogradu 

Tržni centar “Ušće” 

“Ušće Shopping Center” ili Tržni centar “Ušće” se nalazi na Novom Beogradu u ulici Bulver Mihajla Pupina. Kada se iz centra grada preko Brankovog mosta spuštate ka Novom Beogradu, tržni centar “Ušće” je jedan od prvih objekata na koji nailazite. Od kada je otvoren 2009. godine ne prestaje da privlači posetioce zbog svog različitog sadržaja. “Ušće” je drugi najveći tržni centar u Srbiji i čini ga više od 150 objekata kao što su prodavnice, restorani, kafići, štandovi, igraonica za decu, pa čak i bioskop i kuglana.

Na tri sprata tržnog centra nalaze se mnogobrojne radnje za kupovinu odeće i obuće, enterijera i dekora, proizvoda za negu, proizvoda za sport i fitnis, kao i tehnologije i tehnike. Veliki deo ponude tržnog centra čini uslužni deo - banke, kiosci, tursitičke agencije, knjižare, saloni, teretana i hemijsko čišćenje. Neki od poznatih svetskih brendova čiji se proizvodi ovde mogu kupiti jesu:

XYZ Tom Tailor
Legend Massimo Dutti
Diesel Guess
Levi's Max Mara
Lacoste U.S. POLO ASSN.

Na trećem spratu se nalaze restorani brze hrane, kao i dva poznata restorana Vapiano i Monument. Posebno je zanimljva usluga “Personal Shopper” gde možete angažovati modnog stručnjaka, koji će Vam pomoći da pronađete svoj stil. Bioskop “Cineplexx” predstavlja jedan od najsavremenijih bioskopa sa 11 bioskopskih sala sa vrhunskom tehnologijom i zvučnim sistemom. Nalazi se na drugom spratu šoping centra i radi do 1 sat iza ponoći.

Radno vreme tržnog centra je između 10 časova i 22 časa.

Delta city 

Tržni centar “Delta city” se nalazi u bloku 67 na Novom Beogradu u ulici Jurija Gagarina broj 16. Ovo je prvi tržni centar u Srbiji izgrađen po uzoru na evropske šoping centre. Otvoren je 2007. godine na 3 nivoa i 1.200 parking mesta. U više od 130 prodavnica posetioci mogu pronaći odeću, obuću, restorane, bioskope, banke, menjačnice, igraonice i bioskop. Aktuelne modne kolekcije možete pogledati u nekom od butika:

Armani Exchange Fashion & Friends
Guess Garinello
Lacoste Massimo Dutti
Tudors Nine West

Na prostranim hodnicima tržnog centra se nalaze i štandovi različitog sadržaja među kojima se izdvajaju štandovi sa ručno pravljenim nakitom i čuveni štand sa sladoledom “I scream rolls Ice Cream”. Pored toga, na štandovima se mogu naći suplementi za fitnes, cigarete, kao i mobilni operateri Vip, Mts i Telenor. “Delta city” ne zaostaje za “Ušće” šoping centrom kada je reč o bioksopu. I ovde posetoci mogu otići u “Cineplexx” bioskop i uživati u jednoj od 6 savremeno opremljenih sala.

Radno vreme tržnog centra je između 10 časova i 22 časa.

Big Fashion 

Veliki tržni centar “Big Fashion” se nalazi na Karaburmi u ulici Višnjička broj 84. Nedavno izgrađeni tržni centar (2017. godine) postao je ozbiljan konkurent svim tržnim centrima u Beogradu, koji postoje mnogo pre njega. U više od 100 prodavnica posetoci mogu pronaći najpoznatije svetske i domaće brendove. Poseban deo čini veliki izbor restrana i restorana brze hrane, kao i bioskop sa 8 sala za projekciju.

Ono što ovaj tržni centar izdvaja od drugih jeste pogled na Dunav, pa neki posetioci rado odlaze na kafu ili piće u tržni centar kako bi uživali u umirujućem pogledu na reku. Prodavnice koje možete posetiti su:

Inverno Caldo Tezenis
Navigare Martini Vesto
Calzedonia Irena Grahovac

Veliki gejming centar “Galaktika” i bioskop “Cineplexx” čine sasvim poseban deo za zabavu i to za zabavu svih uzrasta. U gejming centru možete otići na kuglanje, bilijar ili igrati kompjuterske igre na konzolama i kompjuterima. Bioskop “Cineplexx” identičan je onima u “Ušću” i “Delta city”-ju sa 8 sala i kapacitetom do 1.300 mesta.

Možete pogledati i šoping centre kao što su “Ada Mall”, najnoviji tržni centar u Beogradu, Mercator Centar i “Rajićeva Shopping Center”.


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd