Nedeljni branč: 5 dobrih preporuka

Branč ili brunch nam dolazi iz engleskog jezika. Termin je nastao od engleskih reči breakfast (doručak) i lunch (ručak). Branč je obrok rezervisan za vreme između doručka i ručka. To znači da vikendom možete spavati duže i bez žurbe izađete na doručak ili ručak sa prijateljima. Branč se služi između 11 časova i 16 časova, najčešće nedeljom. U svetu se branč praktikuje mnogo više nego u Beogradu, ali se polako taj trend javlja i na ovim prostorima.

Branč se mogao pojesti isključivo u hotelima, jer restorani nisu bili otvoreni nedeljom sve do kraja XX veka. Međutim, ljudi su sve više tražili mesta gde će uz ukusnu hranu moći da provedu vreme sa prijateljima, a da se pri tome ne moraju odricati sna tokom vikenda. Prvi branč u Beogradu poslužen je davne 1990. godine u hotelu Interkontinental Beograd, a kasnije je postao neizostavan deo mnogih hotela u gradu.

Izdvajamo za Vas 5 dobrih preporuka za odličan nedeljni branč sa porodicom i prijateljima.

Red Bread

“Red Bread” se nalazi u ulici Dositejeva broj 22 na Dorćolu. Ovo je porodičan restoran, koji je među restoranima na Dorćolu napravio pravu pometnju svojim neobičnim receptima i ukusnim jelima. Na jelovniku se nalaze zdraviji obroci, a specijalitet kući je čuveni crveni hleb od sušenog paradajza. Za ljubitelje potaža, salata, ovsenih pahuljica i ceđenih sokova je ovo idealno mesto za nedeljni branč.

Na branč možete izaći sa svojom porodicom i decom, kojima je namenjen poseban dečiji meni. Nemojte propustiti da probate domaće kolače, jer tokom zime služe poznate kolače od đumbira. Vegani, vegeterijanci i gosti koji izbegavaju gluten će u ovom kafe-restoranu naći vrhunsku hranu.

Magaza

Restoran “Magaza” nalazi se u Karađorđevoj ulici broj 2 u Beton hali. Čuvena Beton hala postala je obavezno mesto za doručak, ručak, večeru, noćni provod, pa i branč. Kako se restoran nalazi na samoj obali reke Save, pogled iz “Magaze” je neverovatan.
Na jelovniku se nalaze domaća srpska jela, kao i specijaliteti svetskih kuhinja. Ljubitelji domaće kuhinje moći će da probaju nešto iz “Srpskog kutka”, kao što su ćevapi, gurmanski uštipci, leskovačke kobasice i pekarski krompir. Ljubazno osoblje će Vas posluživati svake nedelje od 10 časova kada god odlučite da svratite na branč.

Voulez-Vous

Kafe-restoran “Voulez-Vous” se nalazi na opštini Vračar u ulici Đorđa Vajferta broj 52. Na jelovnku restorana se nalazi najviše jela mediteranske kuhinje uz specijalitete šefa kuhinje. Obavezno morate probati francuske dezerte i neko od vrhunskih domaćih i stranih vina. 

Ukoliko se odlučite za branč u restoranu “Voulez-Vous” obavezno pitajte konobara za preporuku i probajte ramstek ili biftek spremljen u ukusnoj marinadi, burgere i mus od bele čokolade.

Plato

Restoran “Plato” se nalazi u samom centru grada - u Čika Ljubinoj ulici broj 18. Jelovnik se sastoji od jela internacionalne kuhinje, kao i domaćih vina. Kada je branč u pitanju, restoran “Plato” pripremio je za goste “Male tanjire” - plata sireva, focaccia, carpaccio, meze, ukusne pite i tortilje.

Toro Latino Gastrobar

Restoran “Toro” se nalazi u Karađorđevoj ulici zajedno sa drugim popularnim restoranima u Karađorđevoj ulici ili poznatoj Beton hali. Ovaj restoran se izdvaja po meniju sa latinskim jelima, latinskom zbirkom vina, koktela i žestokih alkoholnih pića. Preporučujemo Vam da probate kesadilje, gvakamole, prženi pirinač, burito, takose ili omlet.

Poseban deo jelovnika posvećen je veganima i vegeteterijancima, pa svi gosti mogu uživati u ukusima i mirisima pikantne latinske kuhinje u Beogradu.

Branč posebno poštuju strani turisti, koji se nađu u Beogradu. Nije tajna da je zahvaljujući upravo gostima iz inostranstva nedeljni branč zaživeo i u Beogradu. Gosti naših apartmana imali su priliku da nam ispričaju gde su sve probali najbolji branč, a Beograd ne zaostaje za drugim evropskim gradovima. Gde se naši gosti rado smeštaju pogledajte na stranici Apartmani Beograd.


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd