Beogradski sajam: Novogodišnji vašar u Beogradu

Nova godina je vreme kada se budi praznični duh u svakom od nas. Novogodišnja euforija obavezan je dodatak praznicima, pa se svi trude da nađu najlepše poklone za svoje najbliže, pronađu mesto za proslavu, ali i garderobu u kojoj će izgledati glamurozno. Novoj godini se, verovatno, najviše raduju najmlađi. Kićenje jelke, sobe, stana ili kuće okuplja celu porodicu na jedno mesto sa istim zadatkom - da prostor izgleda što lepše i svečanije. Ni ukrasi u gradu ne zaostaju, kao ni novogodišnje manifestacije. Sve je uređeno tako da prolaznicima novogodišnji praznici prođu u zabavnim aktivnostima i ostanu u dugom sećanju.

Kada je reč o manifestacijama tokom zimskih meseci, grad Beograd ne zaostaje za velikim evropskim gradovima i svim zabavnim manifestacijama koji se tamo organizuju. Jedno od najstarijih i najposećenijih zimskih dešavanju u našem gradu jeste Novogodišnji vašar u Beogradu.

Šta je Novogodišnji vašar u Beogradu?

Već nekoliko decenija unazad se u halama Beogradskog sajma organizuje Novogodišnji vašar u Beogradu, a ove godine je na redu 59. Novogodišnji vašar. Novogodišnji sajam u Beogradu je osnovan davne 1961. godine od kada je postao jedna od najposećenjih manifestacija na Beogradskom sajmu. Posetioci svih uzrasta imaće priliku da uživaju u velikom broju više nego zabavnih aktivnosti. Novogodišnjem vašaru u Beogradu se najviše obraduju deca, jer mogu da biraju poklone, novogodišnje ukrase, vatromet, ali i da posete luna park.

Ovogodišnji 57. novogodišnji vašar u Beogradu održaće se između 14. decembra i 30 decembra 2019. godine u Hali 1 Beogradskog sajma u ulici Bulevar vojvode Mišića. Najbolja vest za sve posetioce jeste da je ulaz potpuno besplatan, potrebno je samo da ponesete dobro raspoloženje. Novogodišnji vašar u Beogradu možete posetiti svakog radnog dana između 13 časova i 20 časova, a vikendom između 10 časova i 20 časova.

Zabavni sadržaj Novogodišnjeg vašara u Beogradu 

Posetioce Novogodišnjeg vašara očekuje zabava u više od 30 objekata, a najposećeniji je čuveni Luna park. Ringišpili, tobogani, rolerkosteri, vrteške, lavirinti i igraonice neverovatan su hit među posetiocima svih uzrasta. Poseban doživljaj omogućava ringišpil visok čak 30 metara, koji dostiže visinu same kupole u Hali 1. 

Luna park nije jedini što će okupirati pažnju posetlaca. Novogodišnji pokloni, gračke, suveniri, ukrasi i piraterija nalaze se na štandovima duž Hale 1 i prodaju se po izuzetno povoljnim cenama. Posetioci se mogu odmoriti na štandovima sa pićem i probati domaće pravljene poslastice ili vrhunski roštilj. Navjviše pažnje je posvećeno ipak onima koji vole da ispitaju granice adrenalina.

U Hali 8 i 9 tokom cele godine je otvoren zabavni park “Starland”, koji nudi dodatnu vrstu zabave posetiocima. U zabavnom parku se mogu naći više od 300 aparata za igru, bilijar, pikado, stoni fudbal, stoni hokej, zona sa peskom, dvoraca sa toboganima, karaoke, automobila sudarača, arkadnih igra i sve slično što možete zamisliti. “Starland” je otvoren svakim radnim danom od 12 časova do 22 časova, a vikendom od 10 časova do 22 časova.

Novogodišnji vašar u Beogradu: Program 

Novogodišnji vašar u Beogradu ne obuhvata samo zabavne aktivnosti, već i kulturne i edukativne. Ono što posetioce očekuje na Vašaru jeste:

  1. Najveće gradsko klizalište
  2. Zabavni park
  3. Dečiji programi
  4. Štandovi sa različitom robom
  5. Zimski festival piva

Poseban program u okviiru Novogodišnjeg vašara je posvećen deci. Za najmlađe su predviđene predstave, radionice i različite igraonice koje će im podstaći maštu i igru. Za predstave je do sada najviše bio zadužen Dečiji kulturni centar. Svake godine se na dan otvaranja organizuje program dobrodošlice koji prati neizostavan vatromet.

Što se tiče posetilaca Vašara, očekuje se najveći broj turista iz Makedonije, Slovenije, Bugarske, Turske i Rusije. Koliko je Vašar omiljen najbolje govori činjenica da ga poseti više od 60.000 gostiju. 

Novogodišnji Vašar u Beogradu: Trg otvorenog srca i Božićno seoce 

Novogodišnji vašar u Beogradu karakterističan je za prostorije Beogradskog sajma, ali se od ove godine organizuje na još nekim lokacijama. To je najpre Trg republike. Na Trgu se tradicionalno organizuje manifestacija “Trg otvorenog srca” na platou ispred Narodnog muzeja. Ove godine je na Trgu postavljeno klizalište i ringišpil, kakav se može videti na fotografijama iz Francuske i Nemačke.

Pored ringišpila, posetioci mogu da posete štandove sa domaćim poslasticama, palačinke sa pekmezom, kuvano vino, toplu čokoladu, zlatiborsku pršut i čuveni odžak kolač. Poseban deo štandova je posvećen pletenim šalovima i kapama, čokoladi, medu i sirevima.

Nešto kasnije nas očekuje novogodišnji vašar na platou ispred Hrama Svetog Save, Ozmeđu 04. januara i 28. januara 2020. godine će se održati “Božićno seoce” sa bogatim zabavnim programom. Ispred Hrama posetioci mogu posetiti koncerte, predstave, projekcije filmova i razne igraonice. Štandovi različitog sadržaja i vožnja fijakerom oko Hrama je samo deo ovog novogodišnjeg vašara u Beogradu.


Pogledajte još i ovo…

Tokom novogodišnjih praznika se u Beogradu može iznajmiti privatan smeštaj. Apartmani iz naše ponude će svim turistima omogućiti udoban i kvalitetan smeštaj po relativno povoljnim cenama. Naši apartmani se nalaze u samom centru Beograda gde se održavaju sve zimske manifestacije, pa gosti neće morati nijednu da propuste.

Kompletnu ponudu smeštaja posetite na stranici Apartmani Beograd.


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd