Severinin koncert u Beogradu: Bajka i spektakl!

Novembar mesec rezervisan je za nekoliko spektakularnih koncerata u Štark areni, a to su - Severina, Zdravko Čolić i Brajan Adams. Popularna pop pevačica Severina je najavila turneju “The Magic Tour” kroz Split, Zagreb, Beograd, Skoplje i Ljubljanu. Severina je obećala da će koncerti u okviru turneje nadmašiti sve njene nastupe do sada.

Regionalna turneja “Dobrodošao u klub” 

Pop pevačica Severina Vučković je tokom 2012. godine i 2013. godine, nakon veoma uspešnog 12. studijskog albuma, krenula na regionalnu turneju. Publika je imala prilike da čuje hitove poput „Bred Pit", „Italiana“, „Grad bez ljudi“, „Uzbuna“, “Dobrodošao u klub” i drugi. Veći koncerti održani su u dvoranama u Beogradu, Ljublljani, Sarajevu Skoplju i Zagrebu, a nekoliko manjih koncerata održani su po manjim halama u zemljama regiona.

Turneja je doživela veliki uspeh i posetilo ju je više od 100 hiljada ljudi. Popularna pevača je zajedno sa publikom otpevala svojih 29 hitova, a koncerti su trajali više od dva sata. Za scensko-umetnički spektakl bio je zadužen nagrađivani evropski pozorišni reditelj Tomaž Pandur. 

Severina koncert u Beogradu 

Severina Vučković održala je dva uspešna koncerta u beogradskoj Areni tokom svojih turneja. Tokom 2009. godine u sklopu turneje “Zdravo Marijo” u Beogradu je održan poslednji koncert u okviru programa ove turneje. Ovaj koncert je tada posetilo 20 hiljada ljudi. 

Drugi veliki koncert pevačica je održala 2013. godine na regionalnoj turneji “Dobrodošao u klub”. Pevačica je istakla da se veoma raduje predstojećem trećem koncertu u Beogradu. Interesantan je podatak da na organizaciji koncerata radi više od 100 ljudi, a oprema je spakovana u nekoliko šlepera.

“The Magic Tour” 

“The Magic Tour” predstvalja sedmu regionalnu turneju nakon šest veoma uspešnih:

  • “Dalmatinka” 1993.
  • “Virujen u te” 2001.
  • “Severgreen” 2007.
  • “Zdravo Marijo” 2008.
  • “Dobrodošao u klub” 2013.
  • USA Tour 2017.

 

Severinu će na bini pratiti 15 muzičara, simfonijski orkestar i plesna grupa, koju čini 25 vrhunskih plesača. Pevačica je objasnila interesantan naziv turneje - “bajka za celu porodicu i sve generacije”, jer će publiku podsetiti na neke stare hitove i pevati najnovije pesme. Publika će imati priliku da uživo sluša hitove sa najnovijeg albuma “Halo”, koji na Jutjubu broji milionske preglede.
Zakazani koncerti u okviru turneje H2

  1. Split Spaladium 16.11.2019.
  2. Beograd Arena 23.11.2019.
  3. Arena Zagreb 07.12.2019.
  4. Ljubljana Center Stožice 21.12.2019.

Prvi koncert na turneji - Split 

Severina je turneju otvorila koncertom u Spaladium areni u rodnom gradu Splitu 16. novembra 2019. godine. Publika je sa ovog nastupa izašla više nego oduševljena i puna sjajnih utisaka. Pesmom “Otrove” započela je koncert, a završila ga popularnim hitom “Andiamo”.

Kako prenose mediji, koncert i turneja predstavljaju jedan od produkcijskih najzahtevnijih događaja na ovim prostorima. Čitav koncert tekao je grandiozno i glamurozno, a publika je uživala u pesmi i nastupu više od dva sata. Bina na kojoj se Severina nalazila bila je u obliku dijamanta, asvaka pesma ispraćena je koreografijama, kostimima i transformacijama. 

Severina biografija

“Severina beografija” jedna od traženijih podataka o popularnoj pevačici na internetu. Pevačica sjajnog izgleda, glasa i iznavredne harizme ima zanimljivu biografiju.

Severina Vučković je rođena 1972. godine u Splitu. U rodnom gradu je započela svoj put ka bini i pozornici nastupajući sa Kulturno-umetničkim društvom “Mozaik” iz Splita. Svoje prve muzičke korake napravila je na Splitskom festivalu kao prateći vokal, a početkom 1990. godine osvojila je prvo mesto na takmičenju radio emisije Radio Zagreba “Demo X”. Nagrada je bila snimanje prvog albuma “Severina”.

Nastavila je da se takmiči na festivalima u Splitu i Zagrebu, na kojima je osvajala prva mesta. Krajem 1990. godine počela je svoju prvu turneju po Australiji. Kasnije, 1992. godine snimila je svoj drugi album “Severina”, a album “Dalmatinka” izdala je godinu dana kasnije. Nakon trećeg albuma Severina je započela svoju prvu turneju u Hrvatskoj i Sloveniji. 

Nakon nekoliko studijskih albuma i napisanih pesama, početkom 2006. godine predstavljala je Hrvatsku na Pesmi Evrovizije hitom “Moja štikla”, gde je osvojila 13. mesto. 


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd