Aktuelne izložbe u Beogradu

Aktuelne izložbe u Beogradu obogatiće januar mesec 2020. godine baš kao i svaki prethodni mesec. U Beogradu gotovo da nema meseca kada neka nova izložba nije u toku. Stalne postavke u muzejima, spomen-kućama i galerijama su uvek atraktivne posetiocima i ljubiteljima kulture, a aktuelne izložbe predstavljaju pravo osveženje na kulturnoj sceni. Posetioci imaju jedinstvenu priliku da vide dela velikih umetnika, novih mladih umetnika i brojne druge zbirke, koje dugo nisu bile dostupne očima javnosti. Ovog januara sve zainteresovane posetioce očekuje nekoliko sjajnih aktuelnih izložbi u Beogradu.

Na nekoliko lokacija u Beogradu nemojte propustiti da pogledate izložbe slika, skulptura, crteža, odevnih predmeta, filmova, fotografije, dokumentaraca i još mnogo toga. Važna vest jeste da posetioce na nekim lokacijama očekuju interaktivne izložbe gde će kroz brojne vežbe i radionice moći da doprinesu aktuelnoj izložbi.

Narodni muzej
(Trg republike 1a)

Pored stalne postavke u Narodnom muzeju, posetioci će imati jedinstvenu priliku da vide skulpture Ivana Meštrovića, ali i da se upoznaju sa slikarstvom Uroša Predića.

  1. Ivan Meštrović (1883-1962) - Skulpture iz zbirke Narodnog muzeja u Beogradu. Izložba će trajati do 02. februara 2020. godine. Organizovana su stručna vođenja: utorkom od 12.00 časova i subotom od 17.00 časova.
  2. Slika Uroša Predića „Deca pod dudom“ .Posle 70 godina ponovo se pred publikom nalazi slika iz privatnog vlasništva. Izložba traje do 12. januara 2020. godina, a tokom predstavljanja 20. decembra od 12.00 časova, kao i 04. januara od 18.00 časova, muzejski savetnik Petar Petrović održaće predavanje pred slikom na prvom spratu Narodnog muzeja.

Muzej primenjene umetnosti 
(Vuka Karadžića 18)

U Muzeju primenje umetnosti aktuelna je izložba  „Moda u modernoj Srbiji“. Otvorena je u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu od 06. novembra 2019. godine sve do 31. januara 2020. godine. Posetioci će imati prilike da vide izbor od 81 modnog predmeta iz XIX i XX veka zajedno sa reprodukcijama građanskih portreta i razne dokumetarne građe, modne vnjete, nakit, frizure, šminka.

Sredom i petkom možete i Vi učestvovati u izložbi kroz predavanja u okviru ciklusa “Predavanja sredom” i “Vođenja petkom”.

Muzej savremene umetnosti
(Ušće 10, blok 15)

Od 21. septembra 2019. godine sve do 20. januara 2020. godine u Muzeju savremen umetnosti biće aktuelna izložba “Čistač”, poznate umetnice Marine Abramović. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa njenom dugogodišnjom karijerom i najznačajnijim radovima, kao što su slike, crteži, objekti, fotografije, video radovi, filmovi i ono što je zasigurno najinteresantnije - reperformansi.

Jugoslovenska kinoteka 
(Uzun Mirkova 1)

Jugoslovenska kinoteka i Italijanski institut za kulturu u Beogradu predstaviće izložbu crteža i filmova jednog od najslavnijih italijanskih filmskih reditelja i scenarista Federika Felinija povodom sto godina od njegovog rođenja. U Jugoslovenskoj kinoteci će biti izloženi crteži preuzet iz Felinijeve “Knjige snova”. Otvaranje izložbe biće 14. januara u 18.30 časova, a izbor od 17 filmova možete pogledati od 13. januara do 26. januara 2020. godine u Kinoteci.


 

Muzej nauke i tehnike 
(Skender-begova 51)

U Muzeju nauke i tehnike otvorena je izložba “Tri veka pivarstva u Beogradu”. Svi zainteresovani posetioci će imati priliku da vide kako je tekao razvoj pivara u Beogradu od 13. novembra 2019. godine do kraja februara 2020. godine. Ove godine se obeležava tri veka od otvoranja prvih pivnica u Beogradu. Posetioci izložbe imaće priliku da kroz panoe, eksponate i preostale materijale da saznaju gde su otvorene prve ručne pivare i koje ličnost su obeležije razvoj pivarske industrije.

Dom omladine Beograda 
(Makedonska 22)

Izložba zanimljivog imena “Srpski Selfie 2020” umetnika Borisa Burića i Nenada Rackovića biće otvorena 14. januara u Domu omladine Beograda i trajaće sve do 31. januara 2020. godine. Želja umetnika je bila da prikažu društvo i njegovo nasleđe iz devedesetih godina kroz kolaže na ogledalima, foto tapete i video radove. 

 

Ukoliko posećujete Beograd tokom izložbe...

Ukoliko posećujtete Beograd toko neke izložbe, sigurno će Vam biti potreban kvalitetan smeštaj. Apartmani iz naše ponude Vam uvek stoje na raspolaganju kada poželite udoban, čist i moderno uređen smeštaj. Informišite se detaljnije na stranici Apartmani Beograd i rezervišite već danas smeštaj po svojoj želji na lokaciji koja Vam je potrebna.


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd