Često postavljana pitanja

Na ovoj stranici možete pogledati odgovore na neka od najčešće postavljenih pitanja u vezi rezervacije, plaćanja i ulaska/izlaska iz apartmana. Ukoliko ovde ne pronađete ono što Vas interesuje - slobodno nas kontaktirajte. Rado ćemo Vam odgovoriti na sve što Vas bude zanimalo.

Opšta pitanja

U cenu najma apartmana uključena je i usluga čišćenja i održavanja smeštajnog prostora. Pre Vašeg ulaska svi apartmani se sređuju i dovede u besprekorno stanje. Ukoliko je u pitanju dugoročni boravak, čišćenje apartmana odvija se jednom nedeljno. Pored ovoga, na zahtev gostiju postoji i mogućnost dodatnog čišćenja.
Svim našim gostima na raspolaganju se nalaze čisti peškiri i posteljina. U svakom apartmanu za po jednog gosta obezbeđen je set peškira, i to: dva za kupanje i dva za ruke.
Svi Rakoč apartmani opremljeni su WIFI/ADSL internetom visoke brzine. Korišćenja internet usluga uračunato je u cenu zakupa apartmana i ne postoje ograničenja u pogledu njegovog korišćenja.
Naravno. Možete nas kontaktirati pozivom na broj +381 64/336-50-35 ili putem mejla na rakoc.rs@gmail.com. Stojimo Vam na raspolaganju svih sedam dana u nedelji, a u svakom trenutku možete dobiti sve potrebne informacije.
U Rakoč apartmanima nije dozvoljeno organizovanje nikakvih skupova, proslava ni žurki. Svi apartmani iz naše ponude namenjeni su isključivo za svrhu smeštaja, te se kao takvi ne mogu koristiti ni u kakve druge svrhe. Gosti su u obavezi da se ovih pravila pridržavaju i da poštuju kućni red i mir.
Ta opcija nije moguća. Maloletna lica mogu boraviti u apartmanu isključivo uz pratnju odrasle osobe, tj. svog zakonskog zastupnika. U svim drugim situacijama maloletnim licima nije dopušten samostalan boravak u apartmanu.

Plaćanje

Cena apartmana koju vidite na sajtu predstavlja konačnu cenu koju plaćate za taj smeštaj. Kao takva, ona ne krije nikakve dodatne troškove koji se stavljaju na teret gostiju apartmana.
PDV kao i svi drugi vidovi poreza uključeni su u cenu apartmanskog smeštaja.
Svi gosti pre dolaska u apartman u obavezi su da izvrše plaćanje depozita u iznosu od 10% od navedene cene. Plaćanje depozita služi kao garancija Vaše rezervacije. Po dospeću prijave biće Vam dostavljena pisana potvrda kojom se potvrđuje rezervacija Vašeg apartmana.
Pored mogućnosti gotovinske naplate smeštaja, boravak u Rakoč apartmanima možete izmiriti i kreditnim karticama - MasterCard, Visa, AmericanExpress. Takođe, uplatu možete izvršiti i virmanom ili opštom uplatnicom.

Rezervacija

Da biste na brz i jednostavan način rezervisali neki od apartmana iz naše ponude neophodno je proći kroz nekoliko koraka:
  1. Odabrati željeni apartman i proveriti da li je on dostupan
  2. U upitu ostaviti Vaše lične podatke koji su neophodni za rezervaciju apartmana
  3. Izabrati način plaćanja - gotovina, kartica ili opšta uplatnica
  4. Primiti potvrdu mejlom o uspešenoj rezervaciji apartmana
Na našem sajtu u okviru svakog apartmana možete videti kalendar sa terminima. Svi slobodni termini, kao i datumi zauzeća, prikazani su za svaki apartman pojedinačno.
Potvrdu o rezervaciji možete očekivati mejlom neposredno nakon završetka rezervacije. Kroz desetak minuta na Vašu mejl adresu stići će potvrda od Rakoč apartmana.
Naravno, otkazivanje realizovane rezervacije je moguće. Sve što je potrebno jeste da nas blagovremeno obavestite o otkazivanju najma apartmana (15 dana), a mi ćemo Vam vratiti uplaćeni novčani iznos.

Inormacije o apartmanu

Na svakoj stranici apartmana nalaze se podaci koji, između ostalog, uključuju i informacije o adresi apartmana. Adresu apartmana možete pogledati i prilikom pravljenja rezervacije za željeni apartman.
U tačno dogovorenom terminu dočekaćemo Vas ispred apartmana, uvesti u isti i predati Vam ključeve za korišćenje. Od tog trenutka, apartman je samo Vaš.
Ulazak u apartman, odnosno Check in - moguć je od 14 časova. No, svesni činjenice da ne možemo uvek uticati na okolnosti oko nas, trudimo se da našim gostima uvek izađemo u susret. Budući da nam je njihovo zadovoljstvo na prvom mestu, ukoliko postoje uslovi za ulazak u apartman pre predviđenog roka za to - rado ćemo to i učiniti.
Boravak u apartmanu moguć je do 12 časova. Nakon toga neophodno je napustiti apartman. Međutim, ukoliko se desi da u apartman uđete znatno kasnije od predviđenog termina, daćemo sve od sebe da Vam odgodimo odjavljivanje iz apartmana i tako pružimo mogućnost dužeg boravka.
Naravno, sve što je potrebno jeste da nas blagovremeno obavestite o tome. Pozovite nas pre Check out-a kako bismo Vam omogućili tu opciju.
Naravno da možete. Stojimo Vam na raspolaganju 24 časa 7 dana u nedelji. Ukoliko postoje neki problemi tokom Vašeg boravka u apartmanu- pozovite nas. Daćemo sve od sebe da iste uklonimo u što kraćem roku.
Na zahtev gostiju u apartmanu je moguće postaviti i krevetac za bebu. Po potrebi, obezbedićemo Vam i dečju stolicu za ručavanje, kao i druge potrepštine neophodne za nesmetan boravak najmlađih gostiju. Neophodno je samo da nam priliko mrezervacije to i naznačiti kako bi Vas u apartmanu dočekalo sve spremno.