Opšti Uslovi

Na ovoj stranici možete se upoznati sa Opštim uslovima koji su propisani tokom boravka u apartmanu. Ova pravila definišu posebne uslove sa kojima se upoznajete prilikom same rezervacije. Opšti uslovi stovreni su sa samo jednim ciljem - da se svim našim gostima omogući pouzdan i pre svega siguran smeštaj u Rakoč apartmanima.
 
 
1. OPŠTI USLOVI ZAKUPA RAKOČ APARTMANA
 
1.1 Opštim uslovima zakupa uređuju se usluge između kompanije Rakoč i gostiju apartmana.
 
1.2 Rezervacijom apartmana smatraće se da je gost u celini upoznat sa Opštim uslovima našeg poslovanja, te da će se obavezati na poštovanje istih bez bilo kakvih ograničenja.
 
1.3 Gosti apartmana se obavezuju da će apartman koristiti s pažnjom dobrog domaćina, te da će se prema celokupnoj opremi i uređajima kojima je opremljen apartman odnositi pažljivo.
 
1.4 Iako su svi apartmani u potpunosti osigurani sistemom protiv krađe i obijanja, Rakoč apartmani ne snose nikakvu odgovornost u slučaju bilo kakvog nestanka Vaših ličnih stvari. Budući da se radi o nekim nepredviđenim okolnostima na koje ponekad ne možemo uticati, naša preporuka je da sve dragocene stvari i novac nosite sa sobom.
 
 
2. REZERVACIJA APARTMANA
 
2.1 Nakon odabira željenog apartmana neophodno je popuniti formu za rezervaciju. U obavezi ste da dostavite tačne i proverene podatke koji su neophodni za realizaciju rezervacije. Nakon toga, na Vašu mejl adresu stići će Vam potvrda o rezervaciji datog apartmana.
 
2.2 Prilikom rezervacije upoznaćete se sa Opštim uslovima koji važe tokom trajanja boravka u Rakoč apartmanima, kao i cenom samog zakupa. Sve cene izražene su na dnevnom nivou i kao takve odnose se na zakup celokupnog apartmana. Novčani iznos je u potpunosti transparentan. U okviru same cene uračunati su svi troškovi boravka u apartmanu.
 
2.3 U slučaju bilo kakvih nepredviđenih okolnosti (na primer: havarije u apartmanu, pucanja cevi i drugih kvarova) Rakoč apartmani zadržavaju pravo da odabrani apartman zamene drugim i to apartmanom jednakog ili višeg kvaliteta. U takvim situacijama Rakoč apartmani se obavezuju da će goste apartmana odmah obavestiti o novonastaloj promeni.
 
 
3. USLUGE RECEPCIJE
 
3.1 Gost se obavezuje da će zaposlene iz Rakoč apartmana obavestiti minimum jedan dan ranije o planiranom vremenu dolaska. U zakazanom terminu, goste će na adresi apartmana dočekati neko od naših predstavnika. Tom prilikom gostu će biti uručen ključ od apartmana, a potom će Vas predstavnik bliže upoznati sa apartmanom i njegovim sadržajem. Nakon toga, apartman je u potpunosti Vaš i slobodan je za korišćenje.
 
3.2 Ulazak u apartman moguć je već od 14 časova. Ukoliko za to postoje uslovi, Rakoč apartmani rado će Vam izaći u susret i omogućiti ulazak i pre predviđenog termina. Za ulaske do ponoći usluga predstavnika je u potpunosti besplatna, dok se u periodu posle ponoći naplaćuje po ceni od 10€.
 
3.3 Predviđeno vreme izlaska, tj. napuštanja apartmana je do 12 časova. Tada će Vas ponovo dočekati predstavnik Rakoč apartmana koji će od Vas preuzeti primerke ključeva od apartmana, kao i daljinski za parking (ukoliko je isti dodeljen prilikom ulaska u apartman). U slučaju kasnijeg ulaska u apartman, Rakoč apartmani mogu Vam produžiti vreme boravka i nakon predviđenih 12 časova, ukoliko za to postoje mogućnosti. Ovaj ustupak mora biti potvrđen od strane Rakoč apartmana u pisanoj formi, i to: putem poruke ili mejlom. U svim drugim situacijama - kašnjenje izlaska iz apartmana ili ponovni dolazak predstavnika, tarifiraće se dodatno u iznosu od 5€.
 
3.4 U slučaju gubitka ili nestanka ključeva, gost apartmana dužan je da nadoknadi štetu i to: za ključeve od apartmana - 3000 dinara, a daljinski za parking u iznosu od 6000 dinara.
 
3.5 Ukoliko tokom trajanja rezervacije gost načini neku materijalnu štetu u apartmanu, dužan je da istu otkloni o svom trošku.
 

4. Policijska prijava


4.1 U skladu sa zakonskim propisima donetim od strane Republike Srbije, svi strani državljani moraju biti prijavljeni u policijskoj stanici tokom svog boravka u zemlji. Svi gosti, kao i druge osobe koje borave u apartmanu, dužni su da Rakoč apartmanima dostave podatke neophodne za prijavu.

4.2 Zakonskim aktima Republike Srbije propisana je i boravišna taksa u iznosu od 1,3€ po osobi na dnevnom nivou. Za decu uzrasta do 7 godina ova taksa se ne naplaćuje, dok se u slučaju dece do 15 godina iznos takse umanjuje za 50%.

 

5. ZAKUPNINA, SKRAĆIVANJE I PRODUŽENJE PERIODA ZAKUPA

5.1 Gost se obavezuje da će celokupan iznos zakupa uplatiti pre ulaska u apartman, a najkasnije na dan ulaska. Svi gosti moraju se pridržavati ovog pravila, osim u situacijama kada je to drugačije definisano i odobreno od strane Rakoč apartmana.

5.2 Ukoliko tokom trajanja rezervacije gost poželi da isti apartman produži za koji dan duže, Rakoč apartmani mogu to učiniti ukoliko za to postoje uslovi. Drugim rečima, ukoliko je apartman slobodan i nije rezervisan za nekog drugog u tom terminu. U protivnom, Rakoč apartmani ponudiće gostu drugi smeštaj.

5.3 Gost je u mogućnosti i da skrati vreme svog zakupa. Da bi gostu bio moguć povraćaj novca umanjen za broj preostalih dana, neophodno je da Rakoč apartmane obavesti o prevremenom prekidu zakupa; i to minimum 60 sati. Samo u tom slučaju moguće je vratiti preostalu sumu novca.

 

6. PLAĆANJE

6.1 Plaćanje Vašeg apartmana možete ostvariti na nekoliko načina i to:

  • lično, na dan dolaska u apartman.
  • Online - putem sajta;
  • Virmanom i uplatom na bankovni račun;
  • Kreditnim karticama;
  • Putem Wester Union-a i Pay-Pal naloga.

6.2 Ukoliko se uplata smeštaja vrši preko računa firme ili online, neophodno je zatvoriti uplatu pre samog ulaska u apartman.

6.3 Plaćanje apartmanskog smeštaja vrši se u dinarskoj protivvrednosti. U slučaju da gost plaćanje vrši u nekoj drugoj valuti, Rakoč apartmani prilikom naplate koriste viši kurs na dan uplate definisan prema Narodnoj banci Srbije.

6.4 Ukoliko gost zakupljuje apartman na duži vremenski period ili vrši rezervaciju za nekoliko meseci unapred, neophodno je uplatiti avans kao garanciju.

 

7. EVENTUALNA OŠTEĆENJA I ČIŠĆENJE

7.1 Pre ulaska u apartman gosti ostavljaju sigurnosni depozit ili jedan od dokumenata koji služi kao garancija da će, po izlasku iz apartmana, gosti predati smeštaj u stanju u kojem su ga zatekli. Depozit se gostima vraćaju odmah nakon predaje ključeva datog apartmana.

7.2 Gosti se obavezuju da sve nepravilnosti i primedbe u apartmanu prijave osobi koja ih je uvela ili na broj telefona koji je dat u apartmanu. Rok za prijavu je 1 dan od dolaska u apartman. Po isteku ovog perioda sve štete koje se evidentiraju tokom trajanja rezervacije padaju na teret gosta. Sve štete koje su prouzrokovane od strane gostiju biće otklonjene o njihovom trošku.

7.3 Pravo za pritužbu gosti ostvaruju u periodu od 24 časa od trenutka ulaska u apartman. Sve eventualne primedbe nakon tog perioda ili po završetku i izlasku iz apartmana- neće se uvažiti. Rakoč apartmani zadržavaju pravo da kao neosnovane odbiju primedbe od strane gostiju u pogledu nepovoljnih vremenskih uslova, insekata, privremenog nedostatka vode ili snabdevanja električnom energijom, kao i drugih okolnosti koje mogu nastati kao posledica više sile.

7.4 Rakoč apartmani zadržavaju puno pravo da u slučaju kršenja bilo kakvih pravila, otkažu smeštaj i rezervaciju gosta.

7.5 Gosti se obavezuju da će voditi računa o iventaru apartmana i da će sve elemente koristiti pažljivo i prema uputstvima za upotrebu. Takođe, gostima apartmana izričito je zabranjeno ostavljanje nereda u apartmanu, kao i đubreta ispred ulaznih vrata. U slučaju nepoštovanja ovih odredbi Rakoč apartmani zadržavaju pravo prisvajanja 50€ od depozita.

 

8. USLUGE KOJE SE NALAZE NA RASPOLAGANJU GOSTIMA APARTMANA
 
8.1 U cenu zakupa apartmana ulaze i sledeće usluge:
  • nedeljno čišćenje apartmana i zamena posteljine i peškira (u slučaju najma dužeg od 7 dana);
  • raspoloživost 24/7 Rakoč tima za sva pitanja, probleme ili nedoumice.
  • Dečji krevetac, kolica, hranilica, dečja kada i drugi dečji asortiman (neophodno je naglasiti prilikom rezervacije);
  • Besplatan parking (odnosi se na pojedine apartmane. Za druge se cena naplaćuje skladno propisanom cenovniku koji je vidljiv na stranici svakog apartmana).

 

9. KUĆNI RED
 
9.1 U svim Rakoč apartmanima najstrože su zabranjeni bilo kakvi vidovi grupnih zabava.
 
9.2 U periodu od 14 do 17 časova i od 22 do 9 časova, svi gosti apartmana moraju se pridržavati kućnog reda u cilju izbegavanja bilo kakvih neprijatnosti sa stanarima zgrade ili organima javnog reda.
 
9.3 Pušenje u apartmanima nije dozvoljeno. Upotreba cigareta dozvoljena je isključivo na terasi.
 
9.4 U zakupljenom apartmanu mogu noćiti samo prijavljeni gosti. Svi posetioci apartmana dužni su da isti napuste do ponoći.
 
9.5 U slučaju nepridržavanja odredi u pogledu kućnog reda, Rakoč apartmani imaju pravo da u svakom trenutku oktažu rezervaciju i naplate punu cenu boravka.
 
 
10. RASKID ZAKUPA APARTMANA
 
10.1 Gosti apartmana mogu otkazati svoju potvrđenu rezervaciju. Pozivom na broj ili putem mejla, neophodno je da nas blagovremeno obavestite o otkazivanju rezervacije (minimum 15 dana). Na taj način ostvarujete celokupan povraćaj novca.

 

Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd