Berbernice Beograd: Da li se berbernice vraćaju u modu?

Brade se polako ali sigurno vraćaju u modu. Osim toga, muškarci su kao i žene počeli mnogo više truda i vremena da posvećuju svojim frizurama, nezi lica i brade. Iz tog razloga se i berbernice ponovo vraćaju na velika vrata. Običan frizerski salon jednostavno nije dovoljan, jer je potreba za stilizovanjem i održavanjem duge brade veća. U berbernicama se pored usluge šišanja i održavanja brade često nude i šišanje sa dizajnom, štocovanje brade sa izbrijavanjem, topao peškir i opuštanje. Berbernice su uvek bile i ostale glavno mesto gde se okupljaju muškarci.

Zanimljiva istorija berberskog zanata

“Berber” potiče od latinske rečo barba što znači brada. Da li biste mogli da pretpostavite da berberski zanat nastao u drevnom Egiptu? Berberi su, u stvari, bili sveštenici koji su šišanjem i brijanjem terali zle duhove iz tela. U staroj Grčkoj su berberi bili izuzetno poštovane zantalije koje su svakodnevno sređivale muške frizure, a berbernice su postale mesto za rasprave, promišljanje i tračeve. Nešto poput svakog ženskog salona, zar ne? Inače, Grci su ponosno nosili bradu.

Svima je dobro poznata crveno-bela ili crveno-belo-plava šipka. Legenda o simbolu ove šipke nije prijatna. Naime, veruje se da su sveštenici mahom bili berberi, a poznato je da su sveštenici nekada bili najobrazovaniji društveni sloj. S tim u vezi, sveštenicima su poveravani različiti medicinski zahvati. Simbolika berberske šipke vezuje se za medicinski zahvat “puštanje krvi”. Berber bi tankim žiletom zasekao venu jednoj osobi i pustio da krv teče u posebnu ponudu. Posude sa nakupljenom krvlju držale su se u izlogu berbernice kako bi ostali znali da taj berberim zna da izvede taj zahvat. To predstavlja crvenu boju na šipki.

Belu boju predstavljaju zavoji kojima su berberi čistli nastali nered prilikom zahvata. Plava boja simbolizuje vene. Na vrhu svake šipke se nalazi kugla, koja simbolizuje pijavice, a posuda na kraju šipke simbolizuje posudu u koju je krv oticala.

Najbolje berbernice u Beogradu

Beogradski berberin

“Beogradski berberin” nalazi se u Mercator centru u ulici Bulevar umetnosti broj 4. U berbernici možete dobiti uslugu šišanja, brijanja, stilizovanj i održavanja brade, brkova i frizure. Šišanje, brijanje i stlizovanje obavlja se britvom, na proveren tradicionalan način, ali i mašinicama, nama bližom tehnikom. Ukoliko želite da posetite “Beogradskog berberina” morate rezervisati svoj termin, jer slobodnih termina gotovo da i nema!

Johnny’s Barber Shop

Johnny’s Barber Shop predstavlja relativno noviji muški frizerski salon smešten u Zemunu u TC Zemunikum, ulica Glavna broj 18. Otvoren je 2015. godine od kada kontinuirano poboljšava usluge šišanja i brijanja. Enterijer berbernice će Vas podsetiti na muške frizerske salone kakve ste viđali samo u američkim filmovima! Retko gde ćete moći da pronađete hair tattoo ili šišanje sa dizajnom i razor fade ili šišanje sa izbrijavanjem britvom sa strane na nivou na kome se obavlja na ovoj lokaciji.

The Barbers

Barbersi ili “The Barbers” poznata je berbenica i muški frizerski salon gde nije potrebno zakazati termin, dovoljno je otići. Ipak, čekanje može biti prilično iscrpljujuće, jer su stolice uvek zauzete. “The Barbers” se nalazi na uglu Karađorđeve i Crnogorske ulice i poznata je po domaćoj rakiji koja se poslužuje mušterijama. Preporučujemo Vam da probate “Hedonizam brijanje” - tretman a toplim peškirom. Sređivanje brkova nikada nije bilo jednostavnije i zabavnije nego sa Barbersima!

Gradska berbernica “Šišanjac”

Gradska berbernica “Šišanjac” otvorena je 2006. godine na sledećim lokacijama - Vidikovac i Novi Beograd. Muško šišanje, dečije šišanje, brijanje, oblikovanje brade, pranje kose uz masažu glave i tretan toplim peškirom su samo deo usluga koji se nudi u ovoj berbenici. Posetite ih na adresi Kneza Višeslava 31 i Gandijeva 3 u Bloku 64.

Sasvim blizu berbernica…

Apartmani Beograd se nalaze u blizini berbernica u samom centru grada. Dobra povezanost našeg smeštaja sa berbenicama u gradu obradovaće sve naše buduće goste. Berbernice Beograd su posebno interesantne našim gostima iz inostranstva, koji nemaju priliku baš svakoga dana da se podsete na vreme starih berbernica i tehnikama berberskog zanata.


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd