Dan u Beogradu - “Ulica otvorenog srca”

Nova godina u Beogradu najavljuje odlazak stare godine i nov početak za sve. Tako se prvi januar u novoj kalendarskoj godini obeležava humanitarno, skupljajući pomoć onima kojima je ona najpotrebnija. Manifestacija “Ulica otvorenog srca” održava se već godinama unazad i poziva sve građane otvorenog srca da u novoj godini pomognu deci, kojoj je naša pomoć neophodna.

Manifestacija “Ulica otvorenog srca” ustanovljena je 1988. godine i od tada se nalazi na kalendaru najvažnijih aktivnosti grada Beograda. Za ustanovljenje manifestacije zaslužni su glumci Ateljea 212 prvog dana Nove godine služili goste u ulozi konobara i šankera. 

“Moj Beograd srce ima” 

Tradicionalno, početkom 2019. godine dan nakon dočeka Nove godine održala se još jedna u nizu manifestacija “Ulica otvorenog srca” na nekoliko lokacija u Beogradu. Veliki uspeh ove manifestacije jeste što se nije zadržala samo u Beogradu - humani ljudi iz cele Srbije organizovali su događaje sa istim ciljem. Slogan prošlogodišnje manifestacije glasio je: “Moj Beograd ima srce”. Događaj je zamišljen kao mesto otvoreno za sve stanovnike i turiste Beograda, koji su voljni da pomognu i učine dobro delo.

“Ulica otvorenog srca” nastala je sa idejom da se “otvori” srce Beograda i sa humanim ciljem okupi svakoga ko želi da učestvuje. O izuzetnoj vrednosti manifestacije govori činjenica da se u akciju uključi više od 100.000 ljudi. Projekat organizuje Grad Beograd, Gradska opština Stari grad i Turistička organizacija Beograda, dok u projektu učestvuje i nekoliko beogradskih opština uz podršku ministarstava Srbije. 

“Ulica otvorenog srca” 2019 

“Ulica otvorenog srca” 2019 ugostila je jedan grad iz Srbije. Svake godine po jedan grad i Srbije ima priliku da gostuje na manifestaciji i svojim sugrađanima predstavi običaje, kulturu i tradicionalnu hranu kako bi stanovnici Beograđana imali priliku da se zabave i upoznaju druge krajeve svoje države. 

Porodice, deca, parovi i stariji imali su priliku da se zabave uz pesmu, mađioničare, glumce, klovnove, akrobate i ulične umetnike, koji su upotpunili manifestaciju i pomogli najmlađim članovima da se druže i upoznaju decu iz gostujućeg grada. Važan događaj manifestacije bio je posvećen projektu Doktori klovnovi.

Doktori klovnovi su projekat organizacije “Most života”. Posetioci su imali priliku da kupe i nose crveni klovnovski nos kako bi doprineli humanitarnoj akciji, koja bolesnoj i hospitalizovanoj deci čini boravak na lečenju lakšim, lepšim i bezbrižnijim. 

Glavni događaj u centru Beograda 

Lokacije koje su bile zatvorene povodom održavanja manifestacije “Ulice otvorenog srca” jesu:

Svetogorska ulica, deo Takovske ulice do Doma omladine i Skadarlija. 

Beogradske opštine i gradovi uključeni u manifestaciju 

“Ulica otvorenog srca” našla je svoj put na nekoliko beogradskih opština i gradova:

Knez Mihailova Trg otvorenog srca
Novi Beograd Ulica otvorenog srca
Vračar Novogodišnja čarolija
Surčin Opština otvorenog srca
Zemun Trg otvorenog srca
Rakovica Ulica otvorenog srca
Čukarica Požeška - Ulica otvorenog srca
Palilula Ulica otvorenog srca/Zimske čarolije
Obrenovac Grad otvorenog srca
Mladenovac Ulica otvorenog srca
Savski venac Park otvorenog srca
Grocka Novogodišnje čarolije
Zvezdara Trg bajki
Stari grad Ulica otvorenog srca

 

“Trg otvorenog srca” je još jedna manifestacija i deo novogodišnjeg programa grada Beograda. Održava se od decembra meseca sve do Božića u Knez Mihailovoj ulici. Nedaleko od Trga republiek smeštene su drvene kućice i štandovi gde se okupljaju stanovnici i turisti Beograda svih uzrasta. Ovde mogu probati kuvano vino, toplu čokoladu, domaće kolače, bombone, čaj i kafu posetioci mogu uživati u najlepšem godišnjem dobu u Beogradu i pomoći deci svojom kupovinom. 

“Trg otvorenog srca” se održava 8 godina unazad, a za decu predstavlja poseban doživljaj. Oni se mogu družiti sa klovnovima, mađioničarima i glumcima. 


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd