Kuda sa decom u Beogradu?

Beograd godišnje poseti zaista veliki broj domaćih i turista iz inostranstva. Određeni broj turista čine porodice i roditelji sa decom, koja rado dolaze u Beograd. Iako se na prvi utisak može pomisliti da Beograd nema toliko sadržaja prilagođenog deci, mi smo izdvojili za Vas nekoliko lokacija na kojima će Vaši najmlađi članovi zaista uživati. Deca vole da budu aktivna, da osluškuju, vide nešto zanimljivo i saznati nešto novo. Pitanje “Kuda sa decom u Beogradu?” ima nekoliko zaista sjajnih odgovora.

Beograd je postao velika turistička atrakcija gde posetioci mogu provesti kvalitetno vreme sa svojom porodicom, a mi smo izdvojili za Vas nekoliko lokacija gde ćete se osećati najopuštenije.

Kuda sa decom u Beogradu: Zabava u samom centru grada 

 

Narodni muzej 

Narodni muzej u Beogradu organizovao je 11. januara u periodu između 12:00 i 20:00 časova prvi Porodični dan. Tema Porodičnog dana bila je Srednji vek. Deca i roditelji imali su priliku da samostalno naprave šlem i krune od papira, kao i da posete radionicu tajne potrage za predmetom iz srednjeg veka. Program je uključivao i kulinarske specijalitete iz srednjeg veka, koncert srednjovekovne muzike Muzičke škole “Josip Slavenski” i demonstraciju srednjovekovnog mačevanja.

Sa velikom željom iščekujemo sledeću temu Porodičnog dana u Narodnom muzeju!

Muzej iluzija

Muzej iluzija postao je apsolutni hit za svaki uzrast! Kroz interesantne i nesvakidašnje optičke varke i iluzije deca, ali i odrasli, imaće priliku da nauče nešto o vidu, percepciji, nauci i ljudskom mozgu. Za decu su organizovane posebne radionice sa različitim igrama kako bi “razdrmali” svoj mozak. Novitet predstavlja mogućnost organizovanja dečijih rođendana u Muzeju iluzija sa stručnim vodičem i animatorom.

Muzej nauke i tehnike 

Muzej nauke i tehnike se može izdvojiti kao jedini muzej sa sadržajem potpuno prilagođenim deci. Pored stalne postavke, Muzej podstiče decu da sami otkriju svoja naučna pravila. Stalna postavka sadrži starinske aparate i uređaje, telefone, stare radio prijemnike i ogroman globus, orgulje i stara vozila. 

Dečiji deo uključuje muzej igračaka i naučni deo - vožnja bicikla do aktiviranja zvuka, snopovi molekula, učenje o silama teže i ravnoteže, smejanje u sobi sa krivim  ogledalima, saznanja o sopstvenoj težini na Marsu, posmatranje planeta Sunčevog sistema.

Tašmajdan

Tašmajdanski park predstavlja jedan od najlepših i najvećih parkova u Beogradu, pravu zelenu oazu u samom centru grada. Idealno je mesto za porodčne aktivnosti i ima nekoliko parkića sa igralištem podeljenih po uzrastu - za bebe, decu 2-5 godna i stariju decu. Na Tašmajdanu posetite i Malo pozorište i dečiji kulturni centar.

Kalemegdan i Zoološki vrt

Kalemegdanski park i Beogradska tvrđava su atrakcija za posetioce svakog uzrasta. Roditelji mogu sa svojom decom prošetati gradskim parkom i odmoriti se sa platoa odakle se pruža najlepši pogled na Beograd. Tvrđava može biti deci posebno zanimljiva za istraživanje, pogotovo jer se ovde nalazi Vojni muzej, Planetarijum, Prirodnjački muzej i nekoliko kula. Veliku atrakciju predstavlja Dino park ili “Jura avantura” gde deca mogu da otkopavaju fosilne ostatke i da se upoznaju sa dinosaurusima.

Zoološki vrt ili Beo zoo vrt se nalazi odmah u sastavu Beogradske tvrđave. Deca će sigurno uživati da vide životinje koje ne mogu svakog dana da vide, a bebi zoo vrt je postao vrlo popularan, jer ovde deca mogu da nahrane i pomaze slatke životinje kao što su male koze.

Akvarijum i tropikarijum

Javni akvarijum i tropikarijum otkriće Vam sve tajne vodenog sveta kakav do sada niste imali prilike da vidite. Deca su ljubitelji crtanog filma o Nemu, a u javnom akvarijumu će imati prilike i da ga vide, kao i pirane, jegulje, kastuge, ribe iz Amazona, sa Havaja i brojne korale, kornjače, papagaje, guštere i zmije. 

Kuda sa decom kada je smeštaj u pitanju?

Kada su deca u pitanju, najbolje je pronaći smeštaj koji se nalazi u blizini svih lokacija koje želite da posetite. Deca neće morati dugo da šetaju, umaraju se i postanu nervozna. Iz tog razloga su Apartmani Beograd idealna opcija za Vas. Nalaze se u samom centru grada, izdaju se po povoljnim cenama i u potpunosti su prilagođeni dečijim potrebama. Dobra vest je da apartmani iz naše ponude imaju obezbeđeno i parking mesto.


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd