Lux apartmani u Beogradu: Šta ih čini luksuznim?

Luksuzni apartmani čine veliki deo tržišta nekretnina, tako i beogradskog. Zbog čega se javlja sve veća tražnja za ovakvim lux apartmanima?

Trend iznajmljivanja privatnog stambenog i apartmanskog smeštaja godinama unazad beleži izuzetan porast. U velikim evropskim gradovima turisti se sve češće odlučuju za iznajmljivanje apartmana na određeno vreme umesto rezervisanja smeštaja u hotelima ili hostelima. Iznajmljivanje apartmana zasigurno nije pojava novijeg datuma - do nedavno su se za ovakav smeštaj odlučivali turisti tokom planiranja odmora na moru. Danas je situacija vidno drugačija, jer je jednostavnan pronalazak privatnog smeštaja, njihova dostupnost i povoljne cene otvorio put privatnim apartmanima.

Porast broja izuzetno opremljenih apartmana nije jedina posledica postojećeg trenda. Vlasnici smeštaja su prepoznali želju gostiju, koji tokom boravka očekuju nešto više od smeštaja i počeli da ulažu značajno vreme i sredstva u izgled i opremljenost apartmana. Reč je o kategoriji luksuznih apartmana, koji su sve češće na listi tražnje. Uvećana tražnja dala je motivaciju vlasnicima da gostima omoguće vrhunski doživljaj kada je u pitanju privatan smeštaj.

Šta luksuzne apartmane razlikuje od ostalih?

Luksuzni apartmani ili kraće lux apartmani se iz standardne ponude apartmana izdvajaju iz nekoliko razloga, a najčešće je to kvalitet opremljenosti:

  • luksuznija opremljenost
  • sofisticiranost
  • raskoš

U opremanje jednog luksuznog apartmana potrebno je uložiti značajno veću sumu novca, truda i vremena od opremanja standardnog apartmana za iznajmljivanje. Tako lux apartmani u Beogradu u svoju ponudu uključuju poslednje tokove modernih tehnika opuštanja - saunu, privatni bazen, tursko kupatilo, hidromasažnu kadu ili đakuzi. Međutim, luksuzne apartmane ne čine luksuznim samo pomenuti uređaji. Neki od apartmana ih čak ni ne poseduju, ali se svrstavaju u kategoriju luksuza zbog načina na koji su opremljeni, a to je sofisticiranost.

Apartmani su opremljeni sa posebnom pažnjom i ukusom, što ih čini elegantnijim od drugih apartmana. Kamena dekoracija na zidovima, drveni elementi izrađeni po narudžbini, kuhinje sa otvorenim konceptom, mermerne pločice i prostrani bračni kreveti sa livenim ukrasima su samo jedan deo luksuza koji obezbeđuju gostima. Raskoš luksuznih apartmana se najbolje ogleda u utisku, koji ostavljaju kod gostiju. Apartmani ovog tipa stoje na raspolaganju svim gostima, kojima je izgled smeštaja izuzetno važan pri čemu im obezbeđuje jedinstven doživljaj tokom boravka.

Kako prepoznajemo luksuz?

Luksuz je česta asocijacija na materijalne stvari od izuzetne vrednosti čiji je cilj da pruže estetsko zadovoljstvo ili budu simbol bogatstva i prestiža. Iako ideja o luksuzu postoji vekovima unazad, njegov sadržaj se menjao. Ranije je luksuz bio glavna odlika klasne podele u jednom društvu i time jasno pokazivao šta je vladajući sloj razlikovalo od ostalih slojeva. Takođe, značaj koje određeno društvo pridaje pojmu luksuz razlikuje se među društvima u zavisnosti od kulture, razvoja i mogućnosti. Prime radi, obrazovanje i dostupnost knjiga je pre svega nekoliko vekova predstavljalo luksuz, dok je danas osnovno brazovanje zakonska obaveza.
Ipak, pristup knjigama ili internetu se i danas smatra luskuzom za određena društva.

Kada se pomene luksuz, prva asocijacija su verovatno privatni avioni, jahte, skupoceni satovi i izuzetni automobili. Predmeti sa vrednošću takvih razloga su danas podložne zakonskoj regulaciji, te se u skladu sa tim više oporezuju. Materijalne stvari nisu jedini predmet luksuza, jer to mogu biti i usluge. Koliko se puta može čuti da hotel pruža “luksuzne usluge”? Slično kao i kod lux apartmana, obično se radi o specifičnim uslugama u hotelima, kao što je šampanjac u sobi, personalizovana usluga, vrhunska kuhinja, pa čak i briga o prtljagu i avionskim letovima putnika.

Prednosti lux apartmana u odnosu na hotele

Hoteli, spa i velnes centri su bili mesta gde su gosti mogli da uživaju u spa tretmanima i tehnikama relaksacije. Danas gosti lux apartmana u Beogradu mogu uživati u sličnim ili čak istim pogodnostima uz vidne prednosti:

  • privatnost
  • pristupačnost
  • laka dostupnost
  • transparentnost

Privatnost je verovatno najveća prednost luksuznih apartmana u odnosu na hotele pogotovo kada je reč o apartmanima sa đakuzijem, bazenom ili saunom. Kada se gosti odluče za ovaj tip apartmana, mogu zasigurno da računaju na garantovanu privatnost. Svoje vreme u đakuziju ili sauni ne moraju deliti sa drugim gostima hotela. Neki apartmani imaju i privatni kućni bioskop u kome će imati priliku da uživaju isključivo gosti apartmana. Kada se preuzmu ključevi, svaki gost može biti siguran da smeštaj tokom boravka pripada isključivo njemu i u skladu sa tim može organizovati svoje vreme.

Primamljive cene deluju gotovo neverovatno. Da li je moguće za niže cene dobiti vrhunski kvalitet smeštaja? Lux apartmani pokazuju da je to i te kako moguće. Troškove boravka može podeliti nekoliko osoba, te iznajmljivanje neće predstavljati opterećenje ni za čiji budžet. Vreme predstavlja najveći luksuz današnjice, jer nam često izmiče iz ruku. S tim u vezi, gosti luksuznih apartmana ne moraju zakazivati posebne tretmane u spa entrima ili gubiti vreme na traženje hotela vrhunskog izgleda, jer sada sve to mogu naći na jednom mesto - u lux apartmanima u Beogradu. Osim toga, načini rezervacije su se promenili i sada sve može biti gotovo kroz svega nekoliko koraka putem onlajn rezervacije. Najveća prednost od svih je svakako transparentnost. Od velike je važnosti da svaki gost dobije uvid u izgled eneterijera apartmana i njegove opremljenosti. Vlasnici se trude da fotografije smeštaja predstave verodostojno, što gostima olakšava izbor luksuznih apartmana. Jer, ko bi želeo da propusti mogućnost da izabere smeštaj po svom ukusu?

Luksuzni apartmani na luksuznim lokacijama

Atraktivne lokacije su još jedan element lux apartmana. Luksuzni apartmani se u mogu naći na nekim od veoma atraktivnih i izuzetno poželjnih lokacija, kao što je uzak centar grada. Pored toga što će gosti imati priliku da borave u lux apartmanima u Beogradu, moći će da budu u centru svih gradskih dešavanja. Kako je Beograd poznat kao grad koji gotovo nikada ne spava, posetioci luskuznih apartmana će lako pronaći način da se zabave. Beograd je grad, koji nudi sadržaj za svaki uzrast. Najvažnije, pogled sa terase lux apartmana se pruža na neke od najvećih simbola glavnog grada, poput Knez Mihailove ulice, Obilićevog venca, Terazija i Kalemegdana. 

Izdvajamo za Vas vrhunske lux apartmane

Na stranici Rakoč.com apartmana svaki posetilac ima uvid u izgled apartmana i opremljenost, koja stoji je na raspolaganju. Gosti mogu putem onlajn rezervacije izabrati lux apartman na adresi u centru grada, koja mu najviše odgovara. Svaki apartman je opremljen sa posebnim ukusom po uzoru na svetske standarde. Kvalitetan smeštaj, prijatan ambijent i ljubazna usluga su deo luskuza, koje rado obezbeđujemo gostima. 


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd