Prednosti stanova na dan u odnosu na hotele

Koliko je planiranje putovanja uzbudljivo, toliko traženje smeštaja može predstavljati napornu stavku. Boravak u gradu koji ne poznajete ima svoje dobre i loše strane. Dobra strana jeste obilazak, upoznavanje grada i skrivenih kutaka. Sa druge strane, pronalazak adekvatnog smeštaja može zadati pravu glavobolju. Velika stavka prilikom planiranja putovanja jeste i budžet. Kako možete uštedeti novac za smeštaj, a da se pri tome ne umanji njegov kvalitet?

Turisti širom sveta se sve češće odlučuju za iznajmljivanje privatnog smeštaja gde god da krenu. “Stan na dan” predstavlja iznajmljivanje apartmanskog smeštaja na jedan dan ili noćenje, nekoliko dana ili na samo nekolio sati u toku dana. U odnosu na smeštaj u hotelima i hostelima ovakav izbor prenoćišta pokazao se kao traženiji kada je u pitanju kraći boravak. Odluka svakako nije bez razloga, te su se vremenom izdvojile prednosti iznajmljivanja stanova na dan u odnosu na hotele.

Izbor lokacije

Pogodna lokacija je važna svakom turisti. U gotovo svim većim gradovima su hoteli najčešće pozicionirani u samom centru. Ukoliko neko želi smeštaj u povučenom delu grada, na periferiji, neće jednostavno pronaći hotel. Sa druge strane, apartmani se nalaze na brojnim lokacijama oko centra grada ili u blizini najvažnijih ustanova. 

Privatnost

U odnosu na smeštaj u hotelu, iznajmljivanje stanova na dan nudi sigurnu privatnost. U miru i tišini možete uživati u šolji kafe, odmoru, omiljenoj knjizi ili filmu. Od trenutka kada preuzmete ključeve stana, on pripada isključivo vama. Osećaćete se prijatno kao kod svoje kuće.

Izgled i opremljenost

Obaveza vlasnika stanova da verodostojno pokažu unutrašnjost stana i opremljenost je još jedna od prednosti. Stanovi su opremljeni sa posebnom pažnjom i na način da odgovore na svačijim potrebama. Bilo da želite studio, dvokrevetni ili čak petokrevetni apartman - na raspolaganju imate pregršt izbora. Osim toga, možete izabrati smeštaj sa razdvojenim krevetima ili prostranim bračnim krevetom, većom ili manjom kuhinjom, jednom ili više terasa, dakle šta god poželite.

Pristupačnost

Pristupačne cene idu u korist privatnog iznajmljivanja. Smeštaj u hotelu uključuje u cenu dodatne troškove poput čišćenja, restorana i usluge recepcije čega u apartmanima nema. Tako se, na primer, u Beogradu već od 18€ može pronaći smeštaj za jedno noćenje. Za duži boravak su često obezbeđeni veći popusti. 

Sloboda

Još jedan važan aspekt koji treba uzeti u obzir prilikom privatnog iznajmljivanja jeste sloboda. U apartmanima možete sami spremati svoje obroke i dodatno uštedeti novac.Hoteli nemoju kuhinju prilagođenu posebnim režimima ishrane, kao što su alergije na hranu, veganska ili vegeterijanska. Takođe, ne morate brinuti da li će gosti oko vas žaliti na buku kakva je često situacija u hotelu. Hotelske sobe ne mogu biti smeštene u mirnijem delu grada, ali apartmani to svakako mogu. 


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd