Restorani internacionalne kuhinje u Beogradu: 5 najboljih lokala

Beograd je poznat po restoranima vrhunske kuhinje. Bilo da se radi o italijanskoj, španskoj, francuskoj ili azijskoj kuhinja sigurno je otvoren barem jedan restoran vredan preporuke. Ljubitelji internaconalnih kuhinja rado će Vas posavetovati koje restorane da posetite u Beogradu, a mi smo za Vas izdvojili koji restorani internacionalne kuhinje u Beogradu zaslužuju preporuku.

Cantina de Frida

U Beton hali u Karađorđevoj ulici broj 2 nalazi se restoran vrhunske kuhinje Cantina de Frida. Posvećen je legendarnoj meksičkoj umetnici Fridi Kahlo. Njen život i rad su bili inspiracija za uređivanje enterijera restorana, ali i za ukusna jela. Na meniju restorana se nalaze čuvena meksička jela i grickalice, kao što je tortilja čips sa salsom, goveđi pršut sa rukolom i kaprom, hladna supa od povrća, domaći hleb, rolnice od grilovanog patlidžana, goveđi stek ili ukiseljeni crveni luk sa halapenjo paprikom.

Začinjeni i jaki ukusi Meksika čekaju Vas na trpezi restorana Cantina de Frida.

Marukoshi

O japanskoj kuhinji se u Beogradu još uvek ne zna toliko. Suši je mnogima omiljeno jelo, ali u restoranu Marukoshi gosti mogu probati tradicionalna jela japanske kuhinje spremljena na nove načine. Na meniju se nalaze odabrana japanska piva, posebna vina, sake i nekoliko vrsta jačeg piva. 

Preporučujemo Vam da probate miso supu - najpoznatiju japansku supu, gyoza - japanske rolnice punjene svinjetinom ili povrćem, donburi - jelo sa pirinčem prelivenim lukom, jajima i mesom u čuvenom dashi sosu. Japanski dezerti predstavljaju pravu atrakciju - azijske poslastice od paste od crvenog azuki pasulja ili zelenog čaja u prahu.

Wok Republic

Restorani kineske hrane su među omiljenima u Beogradu, a na listi restorana nternacionalne kuhinje koje morate posetiti se nalazi i Wok Republic. Nalazi se u Francuskoj broj 5 u Starom gradu. Specijalitet restorana je wok - jela sa nudlama i pirinčem koja se spremaju u otvorenoj kuhinji, tako da u svakom trenutku možete videti na koji način kuvar priprema Vaše jelo. Inovaciju na meniju predstavljaju kombinacije veganskih i vegeterijanskih jela, kao i jela bez glutena. 

Diwali

Restorani internacionalne kuhinje u Beogradu na spisku imaju i restoran indijske kuhinje. Jedan od posećenijih restorana indijskih jela jeste restoran Diwali. Nalazi se u ulici Ljubićka 1b. Ljubitelji začinjene hrane i svi koji vole da probaju nova jela bi trebalo da posete ovaj restoran indijske kuhinje. Gosti se često vraćaju u Diwali zbog odlične usluge, jer uvek možete pitati konobara za preporuku ili savet za najbolje jelo na meniju. 

Jelovnik restorana nudi pappadum - začinjeni čips na indijski način, keema samosas - indijska pita sa pikantnim mesom, pikantnu pileću čorbu, baji - krompir i luk prženi u kukuruznom brašnu, naan hleb sa raznolikik dodacima. Među glavnim jelima se na meniju nalaze jela sa ili bez mesa spremljena sa tradicionalnim začinima, kokosovim brašnom i kokosovim mlekom: chicken madras - piletina u sosu od svežeg korijandera, kiselog mleka i kokosa ili chicken diwali - piletna sa prazilukom i paradajzom, rogan josh - kuvana jagnjetina ili curry pork - pikantno spremljena svinjetina sa paradajzom i jogurtom.

Hanan

Ukuse dalekog Libana sada možete probati i u Beogradu. Restoran Hanan se nalazi u ulici Svetogorska broj 2 u Beogradu. Ponuda restorana je raznolika i uključuje arapske poslastice, tople napitke i bezalkoholna pića, a tokom vikenda se organizuje i trbušni ples. Jelovnik uključuje najviše jela sa libanskim pita hlebom hlebom, falafel, džaz sa bil kari - piletinu u kari sosu sa ananasom i pavlakom, uzi džaz - piletinu sa pirinčem, šargarepom, kukuruzom, graškom, inijskim orahom, bademom i začinima. Baklave su tradcionalna poslastica, koja se ne može prekočiti.

Na ulicama u Beogradu se mogu naći restorani arapske brze hrane - Shawarma. Ovde možete probati falafele, kebab i giros spremljen na libanski način, kao i baklave sa orasima, pistaćima i čokoladom.

Restorani internacionalne kuhinje u Beogradu predstavljaju pravi izazov za svačija čula. Osim neobičnih začina i kombinacije hrane, ova jela se spremaju i serviraju na potpuno drugačije načine u odnosu na tradicionalna srpska jela. Internacionalne recepte nije danas teško pronaći, jer na internetu postoje i detaljna uputstva kako ih pripremiti. Svim gostima koji uživaju u kuvanju smo u Rakoč apartmanima obezbedili potpuno opremljene kuhinje gde mogu sami spremati svoja jela i isprobati neke od brojnih recepata dostupnih na internetu.


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd