Šta morate posetiti u Beogradu?

Prestonica Srbije godišnje privuče pažnju velikog broja domaćih i stranih turista. Poznat je kao grad koji nudi ponešto za svakoga. Autentičan duh daje mu istorija i kultura, velelepna arhitektura i moderne građevine. Građani Beogradu često govore kako se ovaj grad neprestano upoznaje, jer se svakim danom o njemu može videti ili saznati nešto novo. 

Živahnost Beogradu daju kafići, koji se svojim nesvakidašnjim izgledom trude da privuku što veći broj gostiju. Tu se nalaze i neki od najstarijih restorana u Srbiji, istorijske znamenitosti, kulturne baštine i veliki trgovi. Sve što o ovom gradu treba da znate saznaćete kroz njegove atrakcije. Ako se Beogradu nađete na kratko ili duže obavezno treba posetiti neke od sledećih lokacija:

1. Prošetajte najpoznatijom ulicom u gradu

Knez Mihailova ulica spada u jednu od najpoznatijih i najposećenijih ulica. U njoj se spajaju kulturne, umetničke, intelektualne i savremene čari ovog grada. Galerije, inostrani kulturni centri, biblioteka grada, butici, kafići i restorani samo su deo onoga što se može uočiti. Na svakom ćošku se nalaze slikari, vajari i muzičari bez kojih ulica ne bi bila jedinstvena.

2. Večerajte uz zvuk tambure

Skadarlija je poznat beogradski boemski kraj. Popločana kaldrmom i dugačka 500m ugostila je neka od najvećih imena srpskih umetnika. Danas je poznata po veličanstvenim kafanama, više nego prijatnom osoblju i zvuku tamburaša. 

3. Zoološki vrt

Beogradski zoološki vrt je odličan izbor za celu porodicu. Na kraju Kalemegdanskog parka smešteno je više od 2000 životnja. Od nedavno posetioci mogu da uživaju u novom pingvinarijumu. Najmlađi gosti se mogu igrati i maziti sa malim kozama bez ikakvog ustručavanja.

4. Kripta Hrama Svetog Save

Hram Svetog Save predstavlja najveću pravoslavnu bogomolju na ovim prostorima. Impozantna građevina privlači veliki broj posetilaca godišnje iako nije sasvim dovršena Kripta Hrama svojim izgledom kroz zidno slikarstvo i freske oduzima dah. 

5. Kalemegdan

Najpoznatiji simbol Beograda se nikako ne sme zaobići. Kalemegdanska tvrđava svedoči o burnoj istoriji ovog grada, a Kalemegdanski park spada u najlepše parkove prestonice. Statua “Pobednika” delo je vajara Ivana Meštrovića i svoje mesto je našla upravo na tvrđavi. 


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd