Šta uraditi kada gost napravi štetu u apartmanu?

Iznajmljivanje stanova po principu stan na dan predstvalja oblast, koja sa sobom nosi veliki rizik. Iako se mnogi vlasnici apartmana i stanova odlučuju na ovaj korak usled dobre ili dodatne zarade, često ne postoji način da se zaštite od krađe i uništavanja od strane gostiju. Dakle, ova delatnost ima svoje dobre i loše strane. Da li je uopšte moguće prepoznati nepoželjnog ili problematičnog gosta? Postoji li način da se vlasnici zaštite od štete koju gost napravi?

Ne postoji univerzalni odgovor na ovo pitanje niti jedan ispravan lek za ovu boljku. Vlasnici se na različite načine drže podalje od gostiju, koje procene problematičnim. Sigurno je da ne postoji nijedan vlasnik koji barem jednom prilikom nije iskusio loš odnos gosta prema svom smeštaju. Za početak, savetujemo Vam da se čuvate “gosta uništitelja”, zahtevnih gostiju  prevaranata.

Gosti koji uništavaju poznati su po tome što mogu da unište Vaš stan na dan bez ikakvog razloga. Dešava se da se šteta nanese usled uticaja alkohola ili nedozvoljenih suspstanci, ali postoji određena grupa gostiju koja to čini bez ikakvog razloga. Zahtevni gosti se često ophode prema smeštaju kao prema svom ličnom stanu. Može se desiti da će gosti zahtevati da im budete turstički vodič tokom boravka ili da im obezbedite hranu i dodatne rashladne uređaje. 

Nažalost, najčešću grupu čine prevaranti. To su gosti koji će Vam ukrasti nešto iz apartmana, makar i sitnicu - šampone, sapune, kreme. Pravu opasnost predstavljaju gosti koji dolaze sa namerom da ukradu nešto vredno iz Vašeg apartmana. Savetujemo da pregledate stanje apartmana pre nego što ispratite goste iz njega. 

Šteta ne mora biti samo fizičko oštećenje stana na dan. Deđava se da gosti podmetnu lažne novčanice ili beli papir u svežanj novčanica. Verovatno strah svakog vlasnika predstavlja situacija da se gosti iskradu iz apartmana, a da prethodno nisu platili smeštaj. Rešenje je da obavežete goste da plaćaju odmah po ulasku u stan na dan ili da uplatu izvrše na račun vlasnika. 

Kako zaštititi stan na dan?

  1. Kada obavite rezervaciju pokušajte da saznate što više informacija o gostu - da li dolazi sa porodicom i decom, kućnim ljubimcem, voljenom osobom.
  2. Kako biste izbegli da gost ne dođe u rezervisanom terminu, pošaljite mejl ili SMS poruku gostima neposredno pred dolazak da biste bili sigurni da će se gost pojaviti.
  3. Goste možete dočekati sami i lično ih uvesti u stan na dan. To nije loša opcija, jer tako možete steći prvi utisak o gostima i proceniti da li se radi o problematičnom gostu.
  4. Depozit - Vaš saveznik! Obavestite goste unapred o iznosu depozita koji će Vam oni sati po ulasku u apartman.
  5. Pre nego što gosti napuste apartman obavezno proverite u kakvom se stanju smeštaj nalazi, da li je nešto polomljeno, oštećeno ili ukradeno.
  6. Verovatno najbolji način da se zaštitite od neprijatnih situacija predstavlja osiguranje apartmana. Osiguranje ća Vam dobro doći čak i kada gost slučajno napravi štetu u Vašem apartmanu. 
  7. Informišite goste o odgovornosti koju sami snose dok borave u Vašem apartmanu.  

Naravno, nije svaki gost potencijalna pretnja po Vaš stan na dan. Naprotiv, problematični gosti čine zaista mali deo ukupnih gostiju. Na Vama je da izaberete najadekvatniji način da se zaštitite od mogućih neprijatnih situacija. Takođe, uvek možete kao vlasnik ostaviti lošu ocenu za goste ili kontaktirati agenciju i skrenuti pažnju na eventualne neprijatnosti ili neprikladno ponašanje.

Rakoč apartmani se mogu pohvaliti velikim brojem zadovoljnih klijenata. Takođe, možemo se pohvaliti da smo sa gostima uvek ostvarivali dobru saradnju i da smo se trudili da ispunimo svaki njihov zahtev. Sugestije i kritike ozbiljno shvatamo, jer nam pomažu da unapredimo i poboljšamo naše poslovanje. Zbog čega naši apartmani spadaju u najtraženiji smeštaj u centru grada proverite na stranici Apartmani Beograd.


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd