Upoznajte Beograd iz maštovitijeg ugla: Šta posetiti u Beogradu?

Postoji li preporuka za odličnu zabavu? Kada se nađete u Beogradu, gradu velikih razmera i još većih mogućnosti, odgovor je jasan. Ne stoji preporuka za odličnu zabavu, ali postoji najmanje 8 preporuka zabavnih aktivnosti koje možete izabrati u Beogradu. 

Beograd, kao glavi grad, nudi izuzetno zabavan sadržaj za svaki uzrast. Za najmlađe članove zabava se nalazi na svakom uglu - Zoološki vrt, igraonice, štandovi sa balonima na ulici, igrališta za decu, koja se nalaze u beogradskim parkovima. Za ljubitelje istorije, Beograd je središte prvih otvorenih muzeja u Srbiji, koji danas imaju neopisivo vredne eksponate u svojim kolekcijama. Osim toga, svaka zgrada u Knez Mihailovoj ulici, na Terazijama i Dorćolu svedoči o istoriji Beograda i njegovom razvoju. Beograd je grad sa impozantnim kulturološkim znamenitostima. Hram svetog Save, na primer, spada u jednu od najvećih pravoslavnih bogomolja u Srbiji, ali i među najveće sakrlane građevine u Evropi. Kalemegdansku tvrđavu svake gosine poseti veliki broj turista, a malo njih je upoznatno šta krije Rimski bunar ili kako se odvijao život u podzemnim prolazima ispod tvrđave i istoimenog parka. 

Za ljubitelje manifestacija i gradskih dešavanja, Beograd je pravi izbor za zabavu. Sajam knjiga i Beer fest su neke od najposećenijih manifestacija u Beogradu. Beogradska publika je na meti svetskih poznatih zvezda, koje rado dolaze i održavaju koncerte pred beogradskom publikom. Najvažnije od svega, stanovnici Beograda umeju da naprave odličnu zabavu gde god da se nađu.

Poznati beogradski splavovi i noćni provod nisu jedina mogućnost dobre zabave u Beogradu. Naprotiv, to predstavlja svega jedan deo. Na sledećoj listi se nalaze novije kreativne aktivnosti u kojima se posetioci mogu oprobati.

Šta posetiti u Beogradu?

Grad ispod Beograda

Da li ste znali da je ispod Beograda otkriveno čak 70 različitih objekata, koja su nekada bila skloništa, skladišta, bunkeri ili pećine? Ovu informaciju danas zna mali broj stanovnika Beograda iako neki od njih ovde žive već decenijama. Podzemne ture obilaska mogu posetiocima otkriti tajne iz daleke istorije Beograda sve do Drugog svetskog rata.

Rimski bunar nastao pre nešto više od tri veka je jedno takvo mesto. Veruje se da je napravljen krajem XVIII veka tokom austrijske rekonstrukcije beogradske tvrđave. Dubok je 51 metar, a posetioci se mogu spustiti do 35 metara. Na Kalemegdanskoj tvrđavi se nalazi i vojni bunker, koji nije bio otvoren za posetioce sve do 2008. godine. Zanimljivo je da do tada niko nije pretpostavljao da se tu nalazi ikakav objekat jer je ulaz bio potpuno prekriven.

Beograd ima i veštačku pećinu. Veliki barutni magacin star je oko tri veka i krije ostatke rimskih spomenika još iz 1. veka. Najveći podzemni kompleks u Beogradu se nalazi ispod Tašmajdanskog parka. U pitanju su odaje nemačkog nacističkog bunkera. Ispod beogradskih ulica, kojima stanovnici sakodnevno prolaze, se nalaze tuneli, bunkeri i tajne baze nastale između Prvog i Drugog svetskog rata koje do danas nisu korišćene niti posećene.

Šta raditi u Beogradu - Top 4 aktivnosti 

Escape Mania

Escape Mania predstavlja vid zabavne aktivnosti za prijatelje, koja se proširila u svetu, te i kod nas. Escape Mania ili Escape Rooms čine tematski dizajnirane sobe u kojima su skrivene zagonetke i prepreke, koje treba rešiti u određenom vremenu kako bi se moglo izaći iz zaključane sobe. Ovo je odlična prilika za timski rad i detektivski duh. Najčešće se formiraju grupe između dve i 6 osoba. Takmičare na kraju zadatka uvek učekuju nagrade.

Paintball

Paintball je zabavna igra gde se grupa prijatelja međusobno juri, kako bi jedni druge “ulovili”. Pobednik je onaj ko prvi stigne do cilja ili ko ostane poslednji u igri. Paintball organizacije koriste markirane pištolje, iz kojih se ispaljuju kuglice bojom i na taj način se protivnik pobeđuje. Od organizacije zavisi kako će teren biti uređen, ali svaki bude izuzetno maštovito postavljen. Svi učesnici imaju posebna zaštitna odela i zaštitne maske kako bi se izbegle eventualne povrede.

Streličarstvo

Na Kalemegdanu i Košutnjaku zainteresovani posetioci mogu steći osnovne veštine upravljanja lukom i strelom. Ovaj olimpijski sport popularan je kako u svetu tako i kod nas. Postoje profesionalni streličarski klubovi, koji organizuju i termine za rekreativne polaznike. Streličarstvo je individualan sport, odličan za svaki uzrast i odličan je način poboljšanja koncentracije i preciznosti.

Streljane

U Beogradu postoji veliki broj streljačkih klubova, koji godišnje budu veoma posećeni. Strelišta su najčešće zatvorenog tipa sa ograđenim mestima za pucanje. U dogovoru sa organizatorima korisnici mogu gađati i na otvorenom na daljini do 150 metara. Gađanje iz vatrenog oružja predstavlja zaista nesvakidašnju priliku da se posetioci oprobaju u jednoj novoj aktivnosti. U streljanama se može zakazati obuka za bezbedno rukovanje vatrenim oružjem, kao i rekretaivno gađanje. Cena se računa prema iskorišćenoj municiji u zavisnosti od kalibra oružja. Ovakva vrsta aktivnosti često se bira kada je u pitanju team building.

Jahanje

Konjički klubovi u Beogradu nude mogućnost jahanja konja za sve uzraste, iako se pokazalo kao veoma zabavna aktivnost za decu. Za početnike se organizuje obuka kako da na pravilan način započnu sa jahanjem, a za sve polaznike koji već imaju iskustva ovo može biti prilika da nauče nešto novo. Na stazama u blizini Košutnjaka i Topčidera se organizuju termini jahanja u prirodi za sve zainteresovane bez obzira na dosadašnje iskustvo. Takođe, na beogradskom hipodromu se mogu organizovati i grupne aktivnosti za više ljudi.

Potraga za blagom

Potraga za blagom predstavlja najnoviju vrstu aktivnosti u kojoj možete uživati u zabavno provedenom vremenu sa prijateljima. Ideja iza zabavne aktivnosti jeste da se upozna grad Beograd kroz interaktivne zadatke i zagonetke. Grupa prijatelja treba da reši svaki zadatak sa liste, pri čemu će otkriti zanimljive činjenice o Beogradu. Igra postaje naročito uzbudljiva kada se traži rešenje zagonetke pomoću direktnog kontakta sa lokalnim stanovnicima. Igra je postala veliki hit među mladima, jer mapa sa zadacima može da se personalizuje.

LaserTag

LaserTag je aktivnost slična paintball - u sa drugačijom vrstom opreme. Razlika između ove dve aktivnosti je u potrebnoj opremi, jer se kod igre LaserTag koriste pištolji koji umesto kuglica sa bojom koristi svetlost za “gađanje” protivnika. LaserTag je popularniji kod mlađih generacija, jer ne zahteva nikakvu zaštitnu opremu niti ostavlja mrlje od boje.

Navedene aktivnosti mogu predstavljati odličan izvor zabave za svaki uzrast, posebno kada je reč o zbližavanju sa prijateljima. Izlazak sa njima ne mora uvek podrazumevati odlazak na kafu ili u bioskop, jer postoje ideje koji će kvalitetno ispuniti Vaše vreme, pri čemu će svako imati priliku da vidi i proba nešto za šta do sada nije bilo prilike.


Stan na dan Beograd

Tražite Stan na dan u Beogradu?

Na pravom ste mestu!
Porodica Rakočević u svojoj ponudi ima preko 30 luksuzno opremljenih stanova smeštenih u samom srcu Beograda.
Kompletnu ponudu apartmana možete pogledati na stranici: Stan na dan Beograd