Vuko Rakočević

Biografija

Zovem se Vuko Rakocevic i rođen sam 1957. u Peći zivim u Beogradu sa porodicom; zenom i tri cerke. Od najranijih dana koji su mi u secanju, bio sam kreativan za nestasluke. U jednom periodu shvatio sam sta je to sto najvise volim i sto bih mogao da radim neprestano. Zelja da podelim sa drugima radosti zivota prisutna je i danas.

Poznato je da ako ne volite ljude vidno polje vašeg sveta je vrlo skučeno, to se moze razvijati u koliko upoznajemo sve vise ljudi. Ono sto zivot cini naukom i sto ga u isti mah cini zanosnim jesu sudbine ljudi sa razlicitih krajeva sveta.

Veci (najveci) deo svog zivota potrosio sam na ono sto volim, posmatranje i proucavanje iskonske ljudske potrebe za zajednistvom. Na prvom mestu za mene su bili susreti (docekivanja) i rastanci (ispracaji). Metaforicki to bi se moglo povezati sa prirodnim menama, dan noc, godisnja doba, divim se toj pojavi, fascinira me covekova sposobnost da nakon svakog susreta ostavi sliku sebe kao njegovo Ja u drugom coveku.

Izbor bavljenja ovim poslom (smestaj u Beogradu) nimalo nije slučajan. Poistovetio mi se zivot i posao, druzim se, ozbiljnije razgovore vodim sa gostima; pricamo o zivotu, coveku, novim idejama... Ono o cemu na zalost moram da vodimo racuna je internet, socialnih mreza, istrazivanje o tome kako da prezivimo.

Moja karakteristika zivota i posla je da budem u prijatnom okruzenju i da se i drugi osecaju prijatno. Moja osobina je konstantna želja i planovi da budem sve bolji i bolji. Puno energije i motivacije koju imam utrosim u sređivanjea i opremanje stanova. Ocekujem da ostvarim puno novih kontakata i steknem nova iskustva na terenu.