Staša Rakočević

Biography

Naša porodica, u kojoj Staša odrasta kao treće dete (rodjena 15.03.2002. u Beogradu), uz dve starije sestre, bazira se na vrlo otvorenoj i iskrenoj komunikaciji, i to je ključ našeg jednostavnog odnosa. Naučeni smo druženju - toleranciji, brizi, strpljenju i marljivosti. Stašina priroda je mirna i osjetljiva, ali na bilo koju situaciju reaguje razborito i smireno.

Kroz svoj život bila je stavljena u najrazličitija okruženja i situacije. Promenila je škole i prošla kroz različite kampove na duže vremenske periode. Iz svih tih iskustava uvek se vraćala kući srećna s mnogim novostečenim prijateljstvima.

S obzirom na tihu prirodu koju Stasa poseduje, ona ima istaknut osećaj za nesporazume i nepravde. Ona je disciplinovana i poštuje pravila. Moguće nedoslednosti prihvata mirno, ali oseća se nešto povučeniji stav i jasno se vidi kada je prekršeno pravilo koje važi za sve.

Jednostavan i otvoren porodični život nameće iskrenost, poverenje i slobodu za bilo koju vrstu događaja. Svi oblici strogog nadzora smatraju se potpuno nepotrebnim.

Stasita i pomalo introvertirana Staša vrlo je sposobna boriti se za ono što želi i treba učiniti. Smatramo da je njen odgovor na bilo kakav teški ili nepredviđeni događaj nenametljiv, bez primetnih ili dramatičnih reakcija.

Nezavisno putuje od svoje šeste godine, a problem s nostalgijom i željom za povratkom ili roditeljima do sada se nikada nije pojavio. Kad ona nije kod kuće, razgovori koje vodi s nama svode se na nekoliko vrlo kratkih poruka. Njen je moto: „Ako nešto trebam, nazvaću vas“.